Sport Compressiesokken

Je bent op zoek naar de beste sport compressiesok? Dan ben je op de juiste pagina.

Sport compressiesokken zijn hoge, lange sokken die een bepaalde druk (23-32 mmHg) afgeven op de onderbenen. De compressie is het meest rondom de enkel en wordt geleidelijk aan minder. Vandaar de naam 'degressieve compressie'. Dankzij de compressie verbetert de bloedsomloop in jouw benen.

Wat zijn de voordelen van sport compressiesokken?

Sport compressiesokken zorgen voor:

1. Minder spierpijn na het sporten. Dankzij de verbeterde bloedsomloop zullen minder afvalstoffen in spieren achterblijven, wat spierpijn tegengaat.

2. Minder vermoeide benen tijdens en na het sporten. Sport compressiesokken zorgen voor een betere aanvoer van zuurstof aan de spieren. Hierdoor zal je minder snel verzuren en minder vermoeide benen ervaren tijdens het sporten.

3. Verminderde kans op blessures. Dankzij minder afvalstoffen en meer zuurstof in de spieren kunnen blessures voorkomen worden.

4. Algeheel gezond en fit gevoel in jouw benen.

Welke sport compressiesokken zijn het beste voor mij?

Sport compressiesokken zijn er in vele formaten en stijlen, maar welke zijn het beste?

Dat ligt voornamelijk aan drie factoren:

1. De werking (hoeveel mmHg, druk, komt er van de compressiesok?).

2. De prijs

3. Het materiaal

De werking

(Sport) compressiesokken moeten, vanuit medisch oogpunt, een compressie hebben van tussen de 23-32 mmHg. Als een compressiesok deze degressieve compressie kan geven op de onderbenen, zal de bloedcirculatie optimaal worden bevordert. Er zijn echter veel aanbieders en merken op grote platformen die compressiesokken aanbieden met veel minder compressie (ongeveer 10-20 mmHg). Deze sokken hebben dus veel minder werking, dan de gebruikelijke sport compressiesok.

De prijs

Zoals hierboven al beschreven, worden veel compressiesokken aangeboden die helemaal niet de juiste werking hebben. Dit zijn vaak ook de goedkopere sport compressiesokken. Een gebruikelijke prijs voor goede sport compressiesokken zijn tussen de 35 en 50 euro.

Het materiaal

Sport compressiesokken zijn ideaal voor het verbeteren van de bloedsomloop, alleen is het wel van belang dat de sok warmte afvoert en vocht afdrijft. Daarnaast is het ook fijn om een stevig teen en hielstuk te hebben. Goede materialen voor warmte en vocht afvoeren zijn, onder andere, polyamide en elastane.

Oké, maar welke sport compressiesok is nou het beste?

Uiteraard zijn wij bij STOX ervan overtuigd dat onze compressiesokken de beste zijn voor jou.

Wij hebben expliciet rekening gehouden met bovenstaande criteria om ervoor te zorgen dat onze sport compressiesokken het beste aanbod zijn voor jou.

Onze compressiesokken hebben allemaal de juiste compressie (23-32 mmHg), zijn de goedkope optie (€39) en zijn gemaakt van vochtafdrijvende materialen.

Daarnaast worden onze compressiesokken door ruim 35.000 mensen gebruikt en beoordeeld met een 9.1 uit 10.

Meer weten?

Bekijk onze sportcompressiesokken