De Beste & Leukste Wandelsites In 2020! Unieke Wandelroutes & Meer

Op zoek naar de leukste en meest interessant wandelsites in Nederland en België?

STOX Energy Socks zet ze op een rijtje voor je.

De meeste wandelsites gaan over verschillende wandelroutes, tips en reviews van wandeluitrusting. Toch zitten er bepaalde wandelsites tussen die leuker en nuttiger zijn, dan anderen.

De criteria voor een goede wandelsite, die wij hanteren, zijn de volgende:

1. De site moet goede stukken hebben over wandelroutes. Uiteindelijk gaat wandelen om het afleggen van leuke en afwisselende routes. Hier zou een wandelsite dan ook over moeten gaan

2. Nuttige informatie om het wandelen nog leuker en veiliger te maken. Beoordelingen van wandelspullen en apps zijn hier concrete voorbeelden van.

3. Unieke input. Veel sites schrijven dezelfde stukken over dezelfde routes. Daar zitten wij natuurlijk niet op te wachten. Daarom hebben wij ook gekeken naar unieke routes die de website beschrijven.

Een overzicht van de beste wandelsites vindt je hieronder:

Wandel.nl

Dit is de website van de Koninklijke WandelBond Nederland. Hier vindt je wandelroutes die door heel Nederland lopen. Van wandelroutes in Noord-Brabant, tot aan wandelroutes in Groningen, de KWBN heeft ze op een rijtje voor je. De handige zoekfunctie zorgt ervoor dat je altijd een relevante wandelroute vindt die past bij jouw behoeftes en wensen. Daarnaast schrijf wandel.nl veel over uitrustig en tips tijdens het wandelen. Zo test het wandelschoenen en sokken. Ook kan tips vinden voor het trainen voor wandelevenementen, zoals de Nijmeegse Vierdaagse.

Wandelroute wandelsite

dewandelsite.nl

Dit is een website beheerd door wandelaars die op zoek zijn naar leuke tochten, of juist zelf een leuke tocht willen organiseren. Zo kan je een account aanmaken en zelf een tocht  te starten, waarvoor anderen zich voor kunnen opgeven. De site is dan ook gemaakt om andere fanatieke wandelaar te ontmoeten en leren kennen. Hun wandelagenda vindt je op hun agenda pagina.

frankwandelt.nl

Deze website gaat over de wandelavonturen van een man genaamd Frank. Hij is een fervent wandelaar en maakt veel verschillende tochten (zoals stadse wandeltochten, maar ook wandeltochten in de natuur in het buitenland). Als je een leuke wandeltocht wil ontdekken, dan is deze site ook ideaal voor jou.

wandelingen.nl

Dit is een website die puur is gefocust op wandeltochten. Het voordeel van deze website is dat het gebruik maakt van een overzicht met kaarten. Zo kan je op deze website heel goed zien waar de wandelingen plaatsvindt en waar deze langs gaat.

nivon.nl

Dit is niet een wandelsite pur sang, maar wel een erg handige website. Deze website verhuurt overnachtingen in natuurrijke gebieden, waar je dus ideaal kan wandelen. Zeker het proberen waard voor wanneer je een wandelvakantie of weekend wil organiseren.

Wandelsite 2

wandelnet.nl

Voor wandeltochten heb je dus veel keuzes in de websites waar je hiervoor kan oriënteren. Wandelnet.nl is ook zo een website. Hier kies je eerst wat voor wandeltocht je wil maken, vervolgens geeft wandelnet een relevante aanbeveling.

anwb.nl/wandelen

De ANWB kennen we natuurlijk van vele dingen, zoals hulp bij pech onderweg. Maar de ANWB heeft ook een uitstekende wandel sectie op de website waar ze producten en apps voor wandelen beoordelen. Bekijk deze sectie als je goede spullen tijdens het wandelen zoekt.

natuurmonumenten.nl

Natuurmonumenten weet natuurlijk precies waar je de mooiste stukjes natuur vindt. Gelukkig hebben de mensen achter natuurmonumenten ook mooie wandelroutes hieromheen gemaakt. Wees daarom niet bang om eens een wandelroute van deze wandelsite te proberen.

ns.nl/dagje-uit/wandelen/

De Nationale Spoorwegen, of NS, is niet per se bekend om de wandelingen. Maar daar kan de NS je wel in verrassen. Op de bovenstaande URL vindt je wandelroutes van NS station tot NS station, ideaal als je met openbaar vervoer reist. Zeker het proberen waard.

staatsbosbeheer.nl

Net als natuurmonumenten weet staatsbosbeheer ook de nodige plekjes om te wandelen in de natuur. Probeer dus zeker ook deze wandelsite eens.

Articles similaires

Périostite Tibiale: 7 Conseils Qui Fonctionnent Maintenant

The Right Support stockings for everyone